• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Calm - kinesiskt örtte mot stress

Calm är ett recept som balanserar kroppens Yin och Yang, Qi och Blod. Sedan antikens Kina har receptet ordinerats till dem som har haft betydelsefulla arbeten och positioner i samhället som medfört stress. ​

Finns i lager
595 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  Calm är ett klassiskt recept som baseras på vårt recept Flow. De örter som har lagts till i Calm är för att balansera sinnet och kroppen och bidra med en känsla av harmoni. Sedan antikens Kina har detta recept ordinerats till individer med betydelsefulla arbeten och positioner för att hjälpa till att balansera Yin och Yang, Qi och Blod och därigenom öka individens stresstålighet.

  Örternas egenskaper enligt kinesisk medicin

  Chai Hu (Radix Bupleuri) lugnar den överaktiva Yang energin som kan utrycka sig i stress, irritation och frustration. Den skingrar även stagnation och främjar cirkulationen av Qi.

  Bai Shao (Radix Paeoniae Alba) ger näring till Blod, något avgörande för att hjärtat och sinnet ska kunna vara jordad och balanserat. En stressig vardag kommer slutligen konsumera Blod i högra takt och därför är det viktigt att förse näring och stärka det för att undvika en fortsatt obalans.

  Dang Gui (Radix Angelicae Sinensis) är en viktig ört med adaptogena egenskaper som hjälper kroppen att komma i balans. Den samverkar med Bai Shao för att stärka Blod i och Hjärtat och Levern vilket delvis även avspeglar hjärnans signalsubstanser.

  Bai Zhu (Rhizoma Atractylodis Macrocephalae) är en viktig ört med syfte att stärka magen och dess funktion att bryta ner mat och göra om det till Qi och Blod. Den har även funktionen att förhindra onormalt svettande, motverka att kroppen känns svullen och stel.

  Fu Ling (Poria) stärker magens funktion att bryta ner maten och fungerar synergistiskt med Bai Zhu för att berikar på så vis skapandet av Qi och blod.

  Mu Dan Pi (Cortex Moutan) skingra hetta och kyler ner blodet, två egenskaper som gen den perfekt för någon som stressar och har ett överaktivt yang.

  Örterna
  Örterna är inköpta från England och följer EU:s lagkrav på kvalitet. Leverantören av örterna följer konceptet DaoDi och är det absolut bästa och dyraste varumärket vi kan köpa. DaoDi följer traditionella metoder, applicerade i moderna lokaler och håller en mycket hög kvalitet. De följer det internationella regelverket och är certifierade enligt ”Good Argicultural Practice (GAP)” för bästa kvalitet.

  Det kan vara bra att tänka på att den kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och därför inte bör tas ordagrant. Trots det så inkluderar dessa metaforer kroppens alla fysiologiska processer.

  Örterna kan upplevas som väldigt bittra och beska. Påbörjad kur kan inte returneras.

  Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma i form av orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

  OBSERVERA örtteerna bör inte drickas om du är gravid eller ammar.

  Rekommenderat att ta en kur i taget och att inte blanda olika kurer.

  Instruktioner:
  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet.
  Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

   
 • Specifikation
  Mu Dan Pi - Cortex Moutan
  Fu Ling - Poria
  Dong Quai - Radix Angelicae Sinensis
  Chai Hu - Radix Bupleuri
  Gan Cao - Radix Glycyrrhizae
  Bai Shao - Radix Paeoniae Alba
  Bai Zhu - Rhizoma Atractylodis Macrocephalae
  Semen Zizyphi Spinosae
 • Recensioner
  S.Ö 2022-05-26

  Det är inte gott. Smakar och luktar väldigt mycket, men hade kunnat ha överseende med det för att få min kropp att må lite bättre. Tyvärr så klarade magen inte av örterna, efter 2 dagar så triggades en hemsk magkatarr igång. Så blev det för mig, men alla är vi olika. Men det är nog inte att rekommendera om man har känslig mage.

  Carolin 2023-05-10

  Bra örtte om man känner sig stressad! Har bara positivt att säga om detta! Ska köpa min andra kur nu :)

  Maja 2023-09-02

  Tycker denna kur gav mig lugn och stabilitet. känner mig mer balanserad och jordad. går inte upp i stress lika lätt längre och kan hantera stressen på ett annat sätt. En annan grej jag märkte var att jag inte är lika frusen längre? Smaken gör en ödmjuk, haha, det är alltså inte gott. Men man får tuffa till sig lite ;) det är ju medicin! Tog första kuren för ca 2 månader sen och ska påbörja kur 2 snart.

  Din recension: