• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

ColonClear - kinesiskt örtte för förstoppning

ColonClear örtblandingen är sammansatt för att återfukta och stimulera rörelsen i tarmen, på så sätt skapa förutsättningarna för optimal tarmrörelse. Örterna skingrar hetta, något som inom kinesisk medicin ses som en av anledningarna till förstoppning. Hetta torkar ut vätskan från tarmen och gör det svårt för avföringen att passera tarmen. Hetta begränsar mängden vätska i tarmen och på så sätt torka ut avföringen, något som kan leda till förstoppning.

Finns i lager
595 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  ColonClear örtblandingen är sammansatt för att återfukta och stimulera rörelsen i tarmen, på så sätt skapa förutsättningarna för optimal tarmrörelse. Örterna skingrar hetta, något som inom kinesisk medicin ses som en av anledningarna till förstoppning. Hetta torkar ut vätskan från tarmen och gör det svårt för avföringen att passera tarmen. Hetta begränsar mängden vätska i tarmen och på så sätt torka ut avföringen, något som kan leda till förstoppning.

  Förstoppning är en form av stagnation eller stas och därför har vissa örter möjligheten att skingra stas och aktivera blodet så att det cirkulerar optimalt. Smärta kan ofta vara ett resultat av ackumuleringen av avföring och därför är vissa örter tillsatta för dess smärtlindrande effekt.

  Örternas egenskaper enligt kinesisk medicin

  • Hou Po (Cortex Magnoliae Officinalis) skingrar stagnation från tjocktarmen samtidigt som den stimulerar rörelse. Den främjar den nedåtgående rörelsen av Qi och därför gör den en viktig ört vid förstoppning.
  • Zhi Shi (Fructus Aurantii Immaturus) reglerar rörelsen av Qi genom att bryta upp stagnationer, minska ackumulering, driva Qi nedåt och skingra stagnerad mat.

  • Xing Ren (Semen Armeniacae) skingrar stagnation och ger tarmen mer fukt för att hjälpa till med rörelsen av avföringen i tarmen.

  • Da Huang (Radix et Rhizoma Rhei) är kall i sin natur och en av de kraftigaste örterna mot förstoppning orsakat av Hetta i tarmen.

  • Tao Ren (Semen Persicae) aktiverar rörelsen av Blod och skingrar Blodstas. Den skingrar stagnation och ger tarmen mer fukt för att hjälpa till med rörelsen av avföringen i tarmen.

  • Zhi Ke (Fructus Aurantii) och Chen Pi ( Pericarpium Citri Reticulatae) reglerar Qi i mag-tarmkanalen genom att främja den nedåtgående rörelsen och minska den svullna och strama känslan kring buken. En vanlig ört för att skingra stagnerad mat och används därför vid förstoppning.

  • Bai Zhu (Rhizoma Atractylodis Macrocephalae), Dang Shen (Radix Codonopsis) och Fu Ling (Poria) är örter med förmågan att stärka magen och mag-tarm kanalen. Det krävs energi för avföringen att kunna på ett naturligt vis passera tarmen.

  • Bai Shao (Radix Paeoniae Alba) och Dang Gui (Radix Angelicae Sinensis) stärker Blod, balanserar hormoner och lugnar den stigande energin av en obalanserad Lever, någon som indirekt kan bidra till förstoppning.

  • Mai Men Dong (Radix Ophiopogonis) stärker Yin och bidrar till ”skapandet” av vätska i tarmen, något nödvändigt för att avföringen ska kunna tömmas.

  Våra örter

  Örterna är inköpta från England vilket följer EU:s lagkrav på kvalité. Just detta företag följer konceptet DaoDi vilket är det absolut bästa och dyraste märket för oss att köpa in. DaoDi följer traditionella metoder och har applicerat dem i moderna lokaler. De följer det internationella regelverk och är certifierade enligt ”Good Argicultural Practice (GAP)” för bästa kvaliten.

  Observera att kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och bör inte tas ordagrant. Trots det så inkluderar metaforerna kroppens alla fysiologiska processer.

  Örterna kan upplevas som väldigt bittra och beska. Påbörjad kur kan inte returneras.
  Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma i form av orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

   

  Instruktioner:
  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet.
  Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

 • Specifikation
  Zhi Ke - Fructus Aurantii
  Chen Pi - Pericarpium Citri Reticulatae
  Fu Ling - Poria
  Dong Quai - Radix Angelicae Sinensis
  Dang Shen - Radix Codonopsis
  Mai Men Dong - Radix Ophiopogonis
  Bai Zhu - Rhizoma Atractylodis Macrocephalae
 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension: