• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Flow - kinesiskt örtte för menstruation

Flow är en av de absolut vanligaste antika örtblandningarna och kallas för ”den fria vandraren”. Den skapar förutsättningarna för att menstruationen ska flyta normalt.

Finns i lager
595 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  Flow är en av de absolut vanligaste antika örtblandningarna och kallas för ”den fria vandraren”. Den skapar förutsättningarna för att menstruationen ska flyta normalt. Inom kinesisk medicin har menstruationen setts som en barometer för kvinnans hälsa. Trots att det finns kulturella skillnader kring menstruationshälsan mellan öst och väst så upplevs en besvärlig menstruation på liknande sätt. Inom kinesisk medicin anses det att menstruationssmärta är orsakat av stagnation eller blockad av Qi energins cirkulation, därav ordspråket ”…där det finns smärta finns det stagnation…”.


  Örternas egenskaper enligt kinesisk medicin

  • Chai Hu (Radix Bupleuri) lugnar levern genom att skingra stagnerad Qi så att blodet kan flöda optimalt under menstruationen.

  • Dang Gui (Radix Angelicae Sinensis) och Bai Shao (Radix Paeoniae Alba) ger näring till blodet och levern för att det ska finnas tillräckligt med blod för att stödja menstruationen. Dessa tre första örter samverkar för att behandla grundorsaken till att levers Qi är stagnerad, men även blodbrist.

  • Bai Zhu (Rhizoma Atractylodis Macrocephalae) och Fu Ling (Poria) stärker magen och stöttar mjälten, de berikar på så vis skapandet av Qi och blod som är nödvändiga för en normal menstruation.

  • Bo He (pepparmynta) hjälper Chai Hu att lugna levern och skingra stagnerad Qi.

  • Gan Cao (lakritsrot) hjälper Bai Zhu och Fu Ling stärker Qi kring buken och magens förmåga att funka som den ska. De skingrar Fukt, något som kan försämra och försvåra produktionen av Qi och Blod.

  • Xiang Fu (Cyperi rhizome) balanserar levern och skingrar blockeringar av Qi och på så sätt möjliggör ett obehindrat flöde av blod vid menstruation.

  • Yu Jin (gurkmeja) främjar rörelsen av Qi och bidrar till att blodet kan flöda obehindrat vid menstruation.
  • Gou Qi Zi (goji bär) stärker och ger näring till leverns och njurarna, två Yin organ som är viktiga för menstruationen.

  • Shu Di Huang (Radix Rehmanniae Preparata) är en av de viktigaste örterna för kvinnohälsan för att den stärker Yin och ger näring till Blod.

  • Yan Hu Suo (Rhizoma Corydalis) har den unika funktionen att stärka blodets rörelse så att det flyter som det ska samtidigt som den aktiverar Qi cirkulationen och på så sätt lätta på obehag och smärta orskat av en stram och svullen buk.


  Våra örter
  Örterna är inköpta från England vilket följer EU:s lagkrav på kvalité. Just detta företag följer konceptet DaoDi vilket är det absolut bästa och dyraste märket för oss att köpa in. DaoDi följer traditionella metoder och har applicerat dem i moderna lokaler. De följer det internationella regelverk och är certifierade enligt ”Good Argicultural Practice (GAP)” för bästa kvaliteten.

  Observera att kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och bör inte tas ordagrant. Trots det så inkluderar metaforerna kroppens alla fysiologiska processer.

  Örterna kan upplevas som väldigt bittra och beska. Påbörjad kur kan inte returneras.
  Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma så som orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

  OBSERVERA örtteerna bör inte drickas om du är gravid eller ammar.

  Rekommenderat att ta en kur i taget och att inte blanda olika kurer.

   

   

  Instruktioner:
  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet.
  Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

   
 • Specifikation
  Mu Dan Pi - Cortex Moutan
  Gou Qi Zi - Fructus Lycii
  Fu Ling - Poria
  Dong Quai - Radix Angelicae Sinensis
  Chai Hu - Radix Bupleuri
  Yu Jin - Radix Curcumae
  Gan Cao - Radix Glycyrrhizae
  Bai Shao - Radix Paeoniae Alba
  Shu Di Huang - Radix Rehmanniae Preparata
  Bai Zhu - Rhizoma Atractylodis Macrocephalae
  Yan Hu Suo - Rhizoma Corydalis
  Xiang Fu - Rhizoma Cyperi
 • Recensioner
  Sara 2022-12-07

  Tillsammans med auto immun (AIP) plus örtte Flow så har jag redan efter en kur sett skillnad! Mycket mindre mensvärk och jag har stora problem med det. Inte lika djupa pms svackor i humör och totalt energilöshet utan det kändes också bättre. Min vuxen acne har nästan försvunnit helt som jag har på rygg, ansikte börjar bli betydligt bättre. Så äntligen ser jag skillnad! Detta tillsammans med såklart det inre arbetet med sig själv som är en grundpelare. Rekommenderar varmt detta te!

  Mikaela 2022-12-23

  Har lidit av otroligt jobbig mensvärk (sängliggande första mensdagen) senaste månaderna trots många livsstilsförändringar. Efter en kurs hade jag ingen mensvärk alls, första gången på länge vilket var underbart. Är nyfiken på om detta kommer hålla i sig även kommande cykler 🙏🏻 Örterna var inte goda, men gick lätt att svälja ner när jag höll för näsan.

  Nellie 2023-01-09

  Jag har lidit av stark menstruationssmärtor och haft rikliga blödningar i flera år. Det är första gången någonsin jag i princip inte haft smärtor alls och blöder mycket mindre sen jag började med örtteet. Så glad att jag äntligen hittat något som fungerar. Teet smakar väldigt speciellt men det är de helt klart värt. Tack🙏🏻

  Kajsa 2023-03-24

  Har inte mycket mensvärk längre sedan jag började utesluta mjölkprodukter. Däremot mår jag otroligt dåligt psykiskt inför varje mens.
  Kände mig lugnare inombords och mer närvarande i min ”feminina sida” redan efter ett par dagar. Avslutade kuren igår, borde få mens vilken dag som helst. PMS:en har blivit mildare såhär långt. Det blir spännande att följa utvecklingen!
  Man vänjer sig ganska snabbt vid smaken av örterna.

  Din recension: