• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Lyme - kinesiskt örtte mot Borrelia

Lyme är en örtblandning framtagen som ett verktyg för dem som lider av Lyme orsakat av bakterien Borrelia och dess co-infektioner. Enligt kinesisk medicin är den kliniska symptom bilden hos patienter med Lyme diagnosticerad som Gu-syndrom. Gu-syndrom refererar till olika kroniska infektioner där en rad olika örter med anti-bakteriell/viral/parasitisk förmåga används i specifika kombinationer baserat på patienten och den kliniska symptombilden.

Finns i lager
895 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  LYME är en örtblandning framtagen som ett verktyg för dem som lider av Lyme orsakat av bakterien Borrelia och dess co-infektioner. Enligt kinesisk medicin är den kliniska symptom bilden hos patienter med Lyme diagnosticerad som Gu-syndrom. Gu-syndrom refererar till olika kroniska infektioner där en rad olika örter med anti-bakteriell/viral/parasitisk förmåga används i specifika kombinationer baserat på patienten och den kliniska symptombilden.

  Örternas egenskaper enligt kinesisk medicin
  Denna örtblandning av 21 olika noggrant utvalda örter är sammansatt som en del av den multidisciplinär behandlingsstrategi för dem som lider av Lyme.

  • Hu Zhang - Rhizoma Polygoni Cuspidati har observerats att det kan döda borrelia spiroketer i provrör (1). Enligt kinesisk medicin har den förmågan att rensa bort hetta och fukt, eliminerar gifter och skingrar svullnad.

  • Qing Hao - Herba Artemisiae Annuae är örten som innehåller artemisinin, den aktiva komponenten som framgångsrikt dödar malariaparasiten. Den kinesiska läkaren Tu Youyou fick nobelpriset i medicin 2015 (2). Förutom att den dödar parasiter har den även observerats att den kan döda borrelia spiroketer i provrör (1). Den har även anti-inflammatoriska egenskaper (3). Inom kinesisk medicin används den vid feber orsakade av infektion eftersom den har förmågan att skingra hetta och fukt.

  • Jin Yin Hua – Flos Lonicerae är en ört med egenskaper mot en stor variation av bakterier och virus samtidigt som den har anti-inflammatoriska egenskaper (4). Inom Kinesisk medicin anses den kunna tar bort hetta och skingra toxicitet.

  • Lian Qiao - Fructus Forsythiae är enligt farmakologiska studier observerats att ha anti-inflammatoriska, anti-virala egenskaper samtidigt som den skyddar levern nervsystemet och hjärtkärlsystemet (5). Enligt kinesisk medicin har denna ört, förmågan att skingra värme och avgifta.

  • Zi Su Ye - Folium Perillae har observerats i farmakologisk att ha antimikrobiska och antiinflammatoriska egenskaper (6). Inom kinesik medicin används den vid olika typer av febertillstånd då den har förmågan att skingra kyla från kroppens yttersta lagret.

  • Bai Zhi - Radix Angelicae Dahuricae har länge använts inom kinesisk medicin för att stärka magen och säkerhetsställa optimalt näringsupptag, motverka svullen buk efter mat, diarré och lös avföring (7).

  • Jing Jie – Schizonepetae Spica har en anti-inflammatoriska och antivirala egenskaper, denna ört har även en positiv påverkan på blodet (8). Inom kinesisk medicin säger vi att den har förmågan att frigöra externa patogener och driva ut vind vilket betyder mikroorganismer vid infektioner.

  • Yu Jin – Radix curcumae är en vanlig ört inom kinesisk medicin med förmågan att stärka blodet. Den väl studerade roten gurkmeja har anti-virala, anti- bakteriella, anti-mögel, anti inflammatoriska egenskaper (9).

  • Gou Teng – Ramulus cun Uncis Uncariae är en lian som enligt kinesisk medicin kan skingra vind, ett fenomen som orsakar olika typer av skakningar/pirrningar/ryckningar. Studier har observerat att den kan skydda ditt nervsystem genom olika mekanismer (10).

  • Huang Qin – Radix Scutellatiae har förmågan att döda borrelia spiroketer i provrör (1). Inom kinesisk medicin används denna ört till en rad olika tillstånd med hetta.

  • Chuan Xin Lian – Herba Andrographitis har förmågan att döda borrelia spiroketer i provrör (1). Inom kinesisk medicin används den för att skingra hetta och toxiner.

  • Dang Gui, San Leng och Shu Di Huang har enligt kinesisk medicin, förmågan att stärka och balansera blodet.
  • Chai Hu och E Zhu används inom kinesisk medicin för deras förmåga att optimera cirkulationen av Qi och Blod och förhindra stagnation.

  • Wu Wei Zi och Hang Qi har förmågan att stärka kroppen.

  • Gan Cao balanserar alla örter så att de hamnar i harmoni med varandra.


  Referenser:
  1. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2020.00006/full
  2. PMID: 26885485
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4189277/
  4. https://www.hindawi.com/journals/ecam/2015/905063/
  5. https://www.mdpi.com/1420-3049/22/9/1466
  6. https://dx.doi.org/10.13005/bpj/1685
  7. PMID: 32213234
  8. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S037887412100502X
  9. PMID: 33142686
  10. PMID: 25272481 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25272481/
  11. PMID: 32154254

  Dricka kuren Lyme
  Örterna rekommenderas att dricka som en kur på 1 vecka med uppehåll en vecka för att sedan fortsätta efter behov. Väljer du att fortsätta så rekommenderas det att dricka en kombination av mjölktistel, maskrosrot och cictus incanus (finns att köpa enskilt på olika butiker på nätet) morgon och kväll.
  Det är viktigt att dricka mycket vatten, helst två liter per dag under kurens gång.
  Undvik äta socker och håll dig till lätt mat som vegetariska grytor och soppar.

  Örtteerna bör inte drickas om du är gravid eller ammar.

  Rekommenderat att ta en kur i taget och att inte blanda olika kurer.

  Instruktioner:
  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet.
  Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

  instruktioner
  Våra örter
  Örterna är inköpta från England vilket följer EU:s lagkrav på kvalité. Just detta företag följer konceptet DaoDi vilket är det absolut bästa och dyraste märket för oss att köpa in. DaoDi följer traditionella metoder och har applicerat dem i moderna lokaler. De följer det internationella regelverk och är certifierade enligt ”Good Argicultural Practice (GAP)” för bästa kvalitén.

  Obs!
  Kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och bör inte tas ordagrant. Trots det så inkluderar metaforerna kroppens alla fysiologiska processer.

  Örtteet kan upplevas som väldigt bittra och beska.

  Påbörjad kur kan inte returneras.

  Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma så som orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

   
 • Recensioner
  Evelina 2023-01-06

  Påbörjade min resa med örter under hösten, sedan dess har min kropp varit i en helt annan balans utan skov med värk, detta hör inte till vanligheterna! 😊🙏

  Din recension: