• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

MultiHerb - kinesiskt örtte för energi och balans

MultiHerb receptet är framtaget med syfte att på ett elegant sätt stärka kroppen allmänt genom att balansera Yin-Yang, Qi och Blod. Örtteet MultiHerb passar alla konstitutioner och kan tas under en period då du upplever dig själv som lite trött, har en tuff period på jobbet eller i livet och behöver något extra för att klara av vardagen eller komma tillbaka från en period av trötthet.

Finns i lager
795 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  MultiHerb receptet är framtaget med syfte att på ett elegant sätt stärka kroppen allmänt genom att balansera Yin-Yang, Qi och Blod. Den passar alla konstitutioner och kan tas under en period då du upplever dig själv som lite trött, har en tuff period på jobbet eller i livet och behöver något extra för att klara av vardagen eller komma tillbaka från en period av trötthet. 

  Örternas egenskaper enligt kinesisk medicin

  • Dang Shen (Radix Codonopsis) har förmågan att på ett effektivt sätt stärka Qi i kroppen och mjälten (mag-tarm systemet). På så sätt öka energin allmänt i hela kroppen.

  • Bai Zhu (Atractylodes Rhizome) stärker mjälten, Qi i kroppen men skingrar även fukt (fukt ses som något som kan försämra mag-tarm systemet och på så sätt begränsa förmågan att bryta ner maten men även ta upp näringen som man ska).

  • Fu Ling (Poria) används ofta för att hjälpa till Bai Zhu att skingra fukt och stärka mjälten när optimal nerbrytning av mat och upptag av näring.

  • Gan Cao (Radix Glycyrrhizae) är den vanligaste örten av dem alla, den har förmågan att stärka mjälten men ser även till att alla andra örterna hamnar i harmoni med varandra.

  • Dang Gui (Radix Angelica) används för att ge näring och stärka blodet. En av de vanligaste örterna vid syftet att balansera hormonerna, öka energin och vitaliteten.

  • Bai Shao (Radix Paeoniae Alba) ger näring till blodet och stärker det för att stötta och förstärka Dang Guis funktion.

  • Chuan Xiong (Szechuan Lovage Rhizome) stärker blodet och stimulerar rörelsen av Qi i kroppen så att den kan cirkulera bättre, på så sätt har den en smärt lindrande effekt.

  • Shu Di Huang (Bearbetad Rehmannia Root), som tonifierar Yin och Jing samt ger näring till Blodet.

  • Dan Shen (Radix Salviae Miltiorrhizae) främjar cirkulationen av Blod kring bröstet och därför kan lindra smärta i området. Den stärker även Blodet och lugnar sinnet.

  • Gou Qi Zi (Fructus Lycii) är stärkande tack vare dess förmåga att stärka Blod och Yin.

  • Chai Hu (Radix Bupleuri) lugnar levern och skingrar stagnerat Qi. Den balanserar det inre med det yttre och lyfter eventuell ”fallen” energi, något som kan ge en känsla av tyngd i kroppen eller fysisk framfall av organ.

  • Yin Yang Huo (Herba Epimedii) stärker njurarnas Yang energin och tillför värme i energikanalerna och kroppen, den skingrar stagnerad fukt och främjar cirkulationen av Qi och Blod.

  • Ci Wu Jia (Radix et Caulis Acanthopanacis Senticosi) stärker Qi och Yang energin i Mjälten, hjälper till med nedbrytningen av mat och upptaget av näring. Stärker även Njurarnas Yang och lugnar sinnet.
  • Du Zhong (Cortex Eucommiae) stärker Njurarnas Yang och förbättrar cirkulationen av Qi och Blod och på så sätt stärker ländryggen, ben och leder.

  • Ju Hua (Flos Chrysanthemi) har en rad olika funktioner som har att göra med att lugna och skingra överskott av Yang energi, något som är nödvändigt i ett prestations samhälle med högt tempo.

  • Yu Jin (Radix Curcumae) har förmågan att skingra stagnerad Qi, speciellt i Levern som blivit mer komplext efter att det även ackumulerat hetta. Det skingrar hetta och kyler ner Blod.

  • Yuan Zhi (Radix Polygalae) lugnar sinnet, balanserar och förbättrar kommunikationen mellan Hjärtat och Njurarna för en mer balanserad sinnestillvaro.

  Våra örter
  Örterna är inköpta från England och följer EU:s lagkrav på kvalitet. Leverantören av örterna följer konceptet DaoDi och är det absolut bästa och dyraste varumärket vi kan köpa. DaoDi följer traditionella metoder, applicerade i moderna lokaler och håller en mycket hög kvalitet. De följer det internationella regelverket och är certifierade enligt ”Good Argicultural Practice (GAP)” för bästa kvalitet.

  Det kan vara bra att tänka på att den kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och därför inte bör tas ordagrant. Trots det så inkluderar dessa metaforer kroppens alla fysiologiska processer.

  Örterna kan upplevas som väldigt bittra och beska. Påbörjad kur kan inte returneras.
  Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma i form av orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

  OBSERVERA örtteerna bör inte drickas om du är gravid eller ammar.

  Rekommenderat att ta en kur i taget och att inte blanda olika kurer.

   

  Instruktioner:
  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet. Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

   
 • Specifikation
  Du Zhong - Cortex Eucommiae
  Ju Hua - Flos Chrysanthemi
  Gou Qi Zi - Fructus Lycii
  Yin Yang Huo - Herba Epimedii
  Fu Ling - Poria
  Dong Quai - Radix Angelicae Sinensis
  Huang Qi - Radix Astragali
  Chai Hu - Radix Bupleuri
  Yu Jin - Radix Curcumae
  Ci Wu Jia - Radix et Caulis Acanthopanacis Senticosi
  Gan Cao - Radix Glycyrrhizae
  Bai Shao - Radix Paeoniae Alba
  Yuan Zhi - Radix Polygalae
  Shu Di Huang - Radix Rehmanniae Preparata
  Dan Shen - Radix Salviae Miltiorrhizae
  Bai Zhu - Rhizoma Atractylodis Macrocephalae
  Rhizoma Chuanxiong
 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension: