Diamantis koukouvinos

Mitt namn är Diamantis Koukouvinos och min stora passion i livet att hjälpa andra att bli frisk.

Mitt namn är Diamantis Koukouvinos och har som stor passion i livet att hjälpa andra att bli friska. Innan jag började mina studier spelade jag basket på elit nivå i Sverige och utomlands.

Att studera till Naprapat blev ett väldigt enkelt val då jag varit i kontakt med naprapater under min basket karriär. Naprapatin har gett mig värdefull kunskap kring det muskel-skeletala systemet. Men redan i mitten av utbildningen kände jag att det inte skulle räckte till. Jag ville även kunna behandla invärtes.

Jag hade varit i kontakt med Kinesisk Medicin sedan 14 års åldern och blev djupt fascinerad av denna läkekonst. Att flytta till Kina hade aldrig varit på frågan för det kändes så avlägset men med min frus stöd så beslutade vi att göra det.

Jag tog examen från Naprapat Högskolan 2012 och flyttade direkt till Kina för att fortsätta mina studier till Läkare i Kinesisk Medicin.

Shanghai blev vårt hem i 5 år. Jag hade aldrig föreställt mig att min läkar-utbildning skulle börja med en djupdykning i Daoistisk filosofi, som för mig blev konsten att leva. Det var tuffa men otroligt lärorika år, inte bara som läkare men även som person. Genom filosofin bakom kinesisk medicin lärde jag allt mer om människan och naturen. Det gav mig svar på djupa existentiella frågor jag haft hela mitt liv.

Det var under dessa 5 år som jag började forma den kombination av undersökning metodik och behandlings metoder som skulle ge mig möjligheten att kunna hjälpa andra på bästa möjliga sätt. ​

2017 flyttade vi tillbaka till Stockholm och började jobba på en klinik som erbjöd Akupunktur och Kinesiska örter vid namnet Tong Ren Tang samt hos den välkända Dr. Nie på Stora Essinge. Efter 6 månader blev jag tillsagd av henne att starta eget.

Hon sa: ”…det är dags för fågeln att flyga iväg”.

Jag fortsatte med att fördjupa mig i Funktionell Medicin som skulle visa sig bli en otroligt värdefull del av min praktik samt sambandet mellan Hälsa och Livsstil och Miljömedicin.

​Jag ser nu patienter med alla möjliga besvär, de flesta har någon form av långvarig smärta, mag-tarm besvär, sömnbesvär, gynekologiska besvär, hormonella obalanser, depression m.m.

Alla patienter är unika genetiskt och biokemisk och måste därför bli behandlade med metoder som passar dem bäst. Vid första besöket spenderar jag upp till 90 min med mina patienter för att det är viktigt för mig att lära känna patienten.

De flesta har varit sjuka länge med flera diagnoser. Diagnoser säger mig inte ofta så mycket men jag tar definitivt hänsyn till dem så som jag tar hänsyn till vissa blod prov eller andra undersökningar de gjort hos sjukvården. Det är inte allt för ovanligt att höra att de mått dåligt under flera decennier. Jag poängterar att jag har inga snabba lösningar, inga ”quick-fix” men det är mer ett maraton mer än en sprint.

Jag förklarar att det finns alltid något man kan hjälpa dem med, det ger dem hopp och när någon har hopp om att bli bättre börjar deras blick komma till liv igen.

På så sätt skapar vi en relation, där jag gör min del och patienten kommer behöva göra sin. Det kan vara alla olika livs stils förändringar.

Vi går även in på ett djupare plan ifall det behövs och pratar om olika trauman man kan ha varit utsatt för, fysiska eller psykiska. Med mer information kan jag få en klarare bild på vilka undersökningar som är relevanta.

För en del behöver vi göra Funktionell Medicinska analyser för att få mer information kring deras näring status, det är för att jag inte tycker om att gissa, jag vill veta vad för typ av tillskott de har brist på.​

Alla tillfrisknar på sitt unika sätt baserat på det skräddarsydda behandlings planen vi gör. Det ger mig oerörd lycka att se hur de kommer tillbaka till mig vecka efter vecka och mår allt bättre.