• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

PollenEase Control - Underhållningskur mot pollenbesvär

PollenEase Control är en underhållningskur på 2 veckor som du tar efter att du har tagit en kur av PollenEase Acute och du börjar känna att symptomen smyger sig tillbaka.

Finns i lager
795 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  Vi är i en ständig kommunikation med miljön omkring oss. Med varje andetag kan pollen komma in och irritera kroppen. Vanligtvis ska kroppen inte reagera på ofarliga substanser i vår miljö men ibland, när kroppen är i obalans kan dessa ofarliga ämnen påverka immunsystemet som då reagerar. Det är denna reaktion vi kan uppleva som irriterade luftvägar, hosta, nysningar, rinnande eller kliande näsa och ögon. 

  Enligt kinesisk medicin upplever vissa personer pollenbesvär på grund av en obalans i kroppen. Det är lungornas Qi som är svag och tillåter vårens eller sommarens ”vind att invadera”, vilket är orsaken till symptomen.

  Örtreceptet PollenEase ”skingrar vind”, driver ut värme och stärker lungornas Qi, vilket upplevs som öppna och fria näsgångar.

  Hur fungerar PollenEase?

  Följande uppfriskande och lugnande örter stöder näs- och sinuskomfort.
  Cang er zi (Radix Dipsaci) driver ut vind och fukt, ”rensar näsan” och fungerar synergistiskt med Xin Yi Hua (Flos Magnoliae) och Bai Zhi (Rhizoma Atractylodis). Både Fang Feng (Radix Saposhnikoviae) och Jing Jie (Herba Schizonepetae) hjälper till att ”skingra vind”. Lian Qiao (Fructus Forsythiae), Ju Hua (Flos Crysanthemi) och Zhi Mu (Rhizoma Anemarrhenae) driver ut ”värme och gifter”. Wu Wei Zi (Fructus Schisandrae) förhindrar att lungornas Qi försvagas och genererar vätska. Gan Cao (Radix Glycyrrhizae) stärker Qi och har en harmoniserande verkan för alla örter.

  Örterna

  Örterna är inköpta från England och följer EU:s lagkrav på kvalitet. Leverantören av örterna följer konceptet DaoDi och är det absolut bästa och dyraste varumärket vi kan köpa. DaoDi följer traditionella metoder, applicerade i moderna lokaler och håller en mycket hög kvalitet. De följer det internationella regelverket och är certifierade enligt ”Good Agricultural Practice (GAP)” för bästa kvalitet.

  Det kan vara bra att tänka på att den kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och därför inte bör tas ordagrant. Trots det så inkluderar dessa metaforer kroppens alla fysiologiska processer.

  Örterna kan upplevas som väldigt bittra och beska. Bruten förpackning kan inte returneras. Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma i form av orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

  OBSERVERA örtteerna bör inte drickas om du är gravid eller ammar.

  Rekommenderat att ta en kur i taget och att inte blanda olika kurer.

  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet. Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

 • Specifikation
  Ju Hua - Flos Chrysanthemi
  Xin Yi - Flos Magnoliae
  Lian Qiao - Fructus Forsythiae
  Da Zao - Fructus Jujube
  Wu Wei Zi - Fructus Schisandrae
  Bo He - Herba Menthae Haplocalycis
  Jing Jie - Herba Schizonepetae
  Huang Qi - Radix Astragali
  Xu Duan - Radix Dipsaci
  Gan Cao - Radix Glycyrrhizae
  Fang Feng - Radix Saposhnikoviae
  Gui Zhi - Ramulus Cinnamomi
  Zhi Mu - Rhizoma Anemarrhenae
  Bai Zhu - Rhizoma Atractylodis Macrocephalae
 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension: