• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

StomachSoothe - kinesiskt örtte för magen

StomachSoothe är för dig med besvärlig mage. Magen kan till exempel upplevas som svullen, stram eller öm. En av anledningarna till dessa besvär är SIBO vilket står för ”small intestine bacterial overgrowth”. Det betyder att tarmbakterier migrerat från tjocktarmen till tunntarmen. StomachSoothe kan lindra besvären genom att minska bakterierna i tunntarmen och stimulera en naturlig funktion av magen och tarmen.

Finns i lager
595 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  StomachSoothe är den klassiska örtblandningen som lindrar upplevelsen av uppsvälld mage, något som en stressig och hektisk livsstil kan bidra med. Inom kinesisk medicin tror man att det är stress som får leverns Qi att bli stagnerad och påverka magens funktion att bryta ner maten. Denna örtblandning balanserar levern och magen för att optimera dessa organs respektive funktion.

  Örternas egenskaper i StomachSoothe enligt kinesisk medicin

  • Chai Hu (Radix Bupleuri) lugnar levern och skingrar det stagnerade Qi, som gör att maten upplevs som svårsmält.
  • Bai Shao (Radix Paeoniae Alba) ger näring till blodet och levern, samt balanserar dem. Dessa två förstnämnda örterna samverkar för att lösa grundorsaken till att leverns Qi är stagnerad, såväl som blodbrist.

  • Chen Pi (Pericarpium Citri Reticulatae) främjar rörelsen av Qi och stärker matsmältningen. Örten driver även ut fukt och löser upp slem.

  • Mu Xiang (Radix Aucklandiae) främjar rörelsen av Qi, särskilt i mjälten, magen och tarmarna. Detta lindrar den strama och svullna känslan i magen som kan uppkomma i samband med, eller efter en måltid. Örten fungerar även synergistiskt med andra örter.

  • Chen Pi, tillsammans med Xiang Fu och Zhi Ke, förstärker och förbättrar funktionen av Chai Hu.

  • Zhi Ke (Fructus Aurantii) reglerar Qi och skingrar den svullna och strama känslan i mage och buken.

  • Bai Zhu (Atractylodis rhizoma) och Fu Ling (Poria) stärker matsmältningen och mjälten, vilket ger kroppen möjligheten att omvandla mat till ren Qi och blod.

  • Hou Po (Cortex Magnoliae Officinalis) lugnar den strama och svullna känslan i mage och buk, samtidigt som den stärker magfunktionen.

  • Yan Hu Suo (Rhizoma Corydalis) stimulerar rörelsen av både Qi och blod kring magen och flanken, vilket lindrar den strama och svullna känslan i dessa områden.

  • Gan Cao (Radix Glycyrrhizae) stärker mjälten, matsmältningen och Qi, samtidigt som den bidrar till att resterande örter samverkar i harmoni.

  Våra örter
  Örterna är inköpta från England och följer EU:s lagkrav på kvalitet. Leverantören av örterna följer konceptet DaoDi och är det absolut bästa och dyraste varumärket vi kan köpa. DaoDi följer traditionella metoder, applicerade i moderna lokaler och håller en mycket hög kvalitet. De följer det internationella regelverket och är certifierade enligt ”Good Argicultural Practice (GAP)” för bästa kvalitet.

  Det kan vara bra att tänka på att den kinesisk medicinska terminologin använder sig av metaforer och därför inte bör tas ordagrant. Trots det så inkluderar dessa metaforer kroppens alla fysiologiska processer.

  Örterna kan upplevas som väldigt bittra och beska. Påbörjad kur kan inte returneras.
  Biverkningar är otroligt ovanligt men kan förekomma i form av orolig mage. Avbryt i så fall kuren.

  OBSERVERA örtteerna bör inte drickas om du är gravid eller ammar.

  Rekommenderat att ta en kur i taget och att inte blanda olika kurer.

  instruktioner för örtte

  Instruktioner:
  1. Öppna en påse åt gången.
  2. Töm hela påsens innehåll i en kastrull.
  3. Täck örterna med vatten så att alla örterna är under vattnet. Första gången kan du fylla kastrullen med lite mer vatten, eftersom örterna är torra och kommer därför dra till sig mera vatten.
  4. Sätt spisplattan på högsta värmen och sänk till hälften när det börjat koka.
  5. Låt sjuda i 20 min, sila teet och drick. Drick teet varmt eller ljummet.
  6. Lägg tillbaka örterna i kastrullen till nästa kokning.
  7. Drick örtteet morgon och kväll efter måltid.
  Försök anpassa vattnets volym så att teets mängd blir ½ till 1 kopp vid varje tillfälle.

   

   

   

   

   
 • Specifikation
  Mu Xiang - Radix Aucklandiae
  Hou Po - Cortex Magnoliae Officinalis
  Zhi Ke - Fructus Aurantii
  Chen Pi - Pericarpium Citri Reticulatae
  Fu Ling - Poria
  Chai Hu - Radix Bupleuri
  Gan Cao - Radix Glycyrrhizae
  Bai Shao - Radix Paeoniae Alba
  Bai Zhu - Rhizoma Atractylodis Macrocephalae
  Yan Hu Suo - Rhizoma Corydalis
  Xiang Fu - Rhizoma Cyperi
 • Recensioner
  Marita 2022-02-14

  Ett kraftfullt te med kraftig beska ....men så bra för mig med ibs och bortopererad gallblåsa. Tarmarna blir lugnare och det blir inte hård eller lös avföring hela tiden. Det blir normalt flera gånger. Har druckit det några gånger och märker redan skillnad. Jag rekommenderar det till dig med magproblem.

  Eva Jeppson 2022-02-16

  Mår toppenbra efter en kur. Pigg och full med energi😊

  Mary 2022-07-12

  Fungerade tyvärr inte för mig. Blev väldigt körigt för magen.

  Elin 2023-06-07

  Jag har SIBO (metanbaserad) och kuren gjorde tyvärr ingen skillnad för mig. Min SIBO är likadan som innan och mina IBS-symptom förvärrades under kuren, men det kan såklart ha berott på andra orsaker än örterna. Kraftig beska första kokningen, de två andra kokningarna per påse är lättare att dricka. Jag är i alla fall glad att jag provade och hoppas att det fungerar bättre för andra där ute :)

  Din recension: