• Fri frakt vid köp över 550 SEK

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR DOCTORDIAMANTIS.COM

Följande allmänna villkor (”Villkoren”) gäller vid alla beställningar som du som konsument gör hos DoctorDiamantis Produkter AB, org.nr 559219–6058 (”DoctorDiamantis”), via www.doctordiamantis.com.

Allmänt

DoctorDiamantis erbjuder främst produkter inom hälsokost. Syftet med verksamheten är att kunden ska ta sin hälsa i sina egna händer. DoctorDiamantis stöttar kundens hälsoresa genom att sälja kvalitativa produkter som skapar förutsättningar för kroppen att läka sig själv.

Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om DoctorDiamantis framgår av vår hemsida.

Beställning

För att kunna göra ett köp via vår hemsida måste du acceptera Villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder du dig att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt DoctorDiamantis Integritetspolicy.

Avtal om köp ingås mellan dig och DoctorDiamantis när du mottagit en orderbekräftelse från oss per e-post som bekräftar att din order är mottagen. DoctorDiamantis säljer produkter till privatpersoner i Sverige och för att handla utan målsmans godkännande måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling.

DoctorDiamantis förbehåller sig rätten att justera din order om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning. Om du har lagt flera beställningar förbehåller vi oss rätten att slå ihop dina ordrar till en leverans. DoctorDiamantis förbehåller sig rätten att i enskilda fall annullera din beställning om denna innehåller felaktiga personuppgifter och/eller du har betalningsanmärkningar.

Om du har frågor i samband med din beställning är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice via e-post till kundservice@doctordiamantis.com.

Priser, avgifter och betalning

Vid beställning via vår hemsida gäller de priser som anges på hemsidan. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.

Betalning sker på de sätt som anges på vår hemsida. I samarbete med Klarna erbjuder vi möjligheten att betala med faktura eller avbetalning. När du slutför ditt köp godkänner du, förutom våra Villkor, även Klarnas villkor. Tjänsten är avgiftsfri, men observera att det kan tillkomma kostnader för den betalmetod du valt. Kontrollera därför den specifika informationen för den valda betalmetoden.

Om du handlat via Klarna tidigare kommer du endast att behöva ange din e-postadress och postadress så hämtas övriga uppgifter automatiskt. Om det däremot är första gången du handlar kommer du att behöva ange fullständiga personuppgifter.

Du måste vara minst 18 år för att betala med faktura eller delbetalning. Klarna gör en kreditkontroll på din beställning. Denna påverkar inte din kreditvärdighet och är inte synlig för andra aktörer som ber om en kreditupplysning.

För mer information eller frågor om Klarnas betalningsvillkor besök gärna www.klarna.se eller kontakta deras kundservice.

Leverans och transport

Din order hanteras normalt inom tre dygn (helgfria vardagar) från vårt mottagande av din beställning till att order är packad och utlevererad av oss. Vi levererar med PostNord till hela Sverige. När din order är packad och utlevererad av oss skickas din beställning antingen hem eller till närmaste utlämningsställe och du får en sms-avisering från PostNord när ditt paket finns att hämta.

DoctorDiamantis ansvarar inte för om beställningen skadas eller försvinner under leveransen. När paketet har lämnat vårt lager övergår leveransansvaret till PostNord som ser till att din order levereras inom utsatt tid. Leveranstiden är normalt 3–5 dagar, men lokala avvikelser kan förekomma.

Vid eventuella leveransförseningar ska du som kund upprätta en kontakt med PostNord för att få information om din leverans. Om inte annat särskilt avtalats och en leverans tar mer än 30 arbetsdagar och detta inte beror på dig har du rätt att häva ditt köp genom kontakt med vår kundsupport.

Om du inte hämtar ut ditt paket har DoctorDiamantis rätt att debitera dig en avgift på 250 kronor för nedlagt arbete och fraktavgifter. Observera att outlöst paket inte faller inom ramen för ångerrätt.

Ångerrätt och returer

Enligt Lagen om distansavtal har du alltid 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som konsument (privatperson) har rätt att ångra ditt köp och få pengarna tillbaka. Ångerrätten börjar gälla från den dag du eller ditt ombud tagit emot paketet (ångerfristen).

Ångerrätten gäller inte produkter vars förpackning är bruten eller där produkten är märkt eller skadad. Om en vara har förseglats får Kunden inte bryta förseglingen om denne vill kunna utöva sin ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Kunden bryter förseglingen. Vid defekt/skadad produkt eller felaktig leverans är det i stället villkoren för reklamation som gäller.

Vid retur ber vi dig att förpacka produkterna väl, använd gärna ursprungligt emballage om möjligt. Observera att du vid tillämpning av ångerrätt själv står för returfraktkostnaden och är ansvarig för om produkter skadas eller kommer bort under transport.

För att utöva din ångerrätt måste du informera oss om att du ångrar köpet genom att lämna ett tydligt, skriftligt meddelande om detta innan ångerfristen har löpt ut. Vänligen kontakta oss via e-post till kundservice@doctordiamantis.com. Vi behöver följande information från dig för att kunna hantera din förfrågan:

1.     Ordernummer (finns på orderbekräftelse, följesedel och faktura)
2.     Ditt namn och dina kontaktuppgifter
3.     Namn och antal på de produkter som önskas returneras
4.     Anledning till retur

Returen skickas till:

DoctorDiamantis Produkter AB
Logdansvägen 30
174 42 Sundbyberg

DoctorDiamantis betalar snarast tillbaka beloppet när vi tagit emot varan. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

Reklamation

Reklamationsrätten täcker produkter som är felaktiga, defekta eller felexpedierade i enlighet med konsumentköplagen. Reklamationsrätten gäller endast om skadan uppkommit innan produkten mottagits av dig. Önskar du göra gällande fel i beställd vara ska du kontakta DoctorDiamantis så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på vår hemsida. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid.

Vid godkänd reklamation åtar vi oss att leverera en ny produkt till dig eller att ordna med en återbetalning. DoctorDiamantis har rätt att neka en reklamation om orsaken bedöms vara felaktig. Vi följer alltid rekommendationerna från Allmänna reklamationsnämnden.

Tredjepartstjänster

Ibland använder vi tjänster och/eller produkter från tredjepartsleverantörer. Dessa leverantörer agerar utanför vår kontroll och vi är inte ansvariga för eventuella skador som orsakats på grund av en handling eller en underlåtenhet som är hänförlig till sådan leverantör.

Force Majeure

Vi ansvarar inte för dröjsmål och fel utanför vår kontroll. Om våra leverantörer hamnar i dröjsmål på grund av en händelse utanför vår kontroll, kommer vi att meddela dig om detta så snart som möjligt och vidta åtgärder för att minimera skadan av dröjsmålet. Om vi har uppfyllt detta ansvarar vi inte för fel och dröjsmål orsakade av händelsen, men om det finns risk för att ett väsentligt fel eller dröjsmål uppstår kan du kontakta oss för att avsluta avtalet och få en återbetalning för den del av produkter som du har betalat för men inte fått.

Ändringar av Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra Villkoren. Vi kommer att meddela dig via e-post om sådana ändringar som inte är obetydliga och vilka kommer att påverka dig. Vi kommer då att informera dig om att det är viktigt att invända om du inte godkänner ändringarna. Om vi inte får en sådan invändning inom trettio (30) kalenderdagar efter det att ändringarna meddelades kommer vi att anta att du godkänner dem.

Vi kommer också anta att du godkänner ändringarna i de fall du ingår ett avtal med oss, genom att exempelvis fortsätta beställa produkter, efter att de nya Villkoren har börjat gälla. Den senaste versionen av Villkoren kommer att finnas tillgänglig på vår hemsida.

ÖVRIGT

Hemsidan ägs och administreras av DoctorDiamantis Produkter AB. Alla upphovsrätter, varumärken, varunamn, loggor och andra immateriella eller industriella rättigheter som innehas eller används av oss är våra egna eller annan licensgivares egendom och får inte återskapas, distribueras, säljas, ändras, kopieras, begränsas eller användas (helt eller delvis) utan skriftligt godkännande från DoctorDiamantis.

DoctorDiamantis reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på vår hemsida, såsom fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation, felaktiga priser samt prisjusteringar (såsom förändrade priser från leverantörer, valutaförändringar) eller felaktig information angående om en vara finns i lager. DoctorDiamantis har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara som du har beställt så förbehåller sig DoctorDiamantis rätten att ta bort produkten från din order.

All bildinformation på vår hemsida ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras återge det antal produkter du erhåller eller varans exakta utseende, funktioner eller ursprung. DoctorDiamantis ansvarar inte för information på hemsidan som kommer från en tredje part.

Tillämplig lag och tvist

Svensk lag ska tillämpas på dessa Villkor och vårt rättsförhållande i övrigt.

Om du har några klagomål, vänligen kontakta vår support genom att skicka ett e-postmeddelande till kundservice@doctordiamantis.com.

Tvister kommer i första hand försöka lösas i samförstånd efter diskussioner mellan dig och vår support. Vid händelse av ett klagomål eller en tvist har du dock alltid rätt att kontakta Allmänna reklamationsnämnden. Tvist avseende tolkning och tillämpning av dessa Villkor ska lösas av Allmänna reklamationsnämnden eller av behörig domstol.

Vid eventuell tvist följer DoctorDiamantis beslut från Allmänna reklamationsnämnden eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa Villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras enligt denna punkt eller i sista hand av allmän domstol.

Villkoren har fastställts av DoctorDiamantis den 31 december 2022.