• Fri frakt vid köp över 550 SEK

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Vitamin D3K2

DoctorDiamantis Vitamin D är tillsatt med vitamin K2 för bästa upptag. Vitamin D är en livsnödvändig vitamin och har en rad olika funktioner i kroppen. Vitamin D ökar upptaget av kalcium och normala kalcium nivåer i blodet medan vitamin K hjälper till att transportera det till skelettet. Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme och muskelfunktion.
Under vinterhalvåret är solens strålar inte starka nog för att stimulera vår egen produktion av vitamin D och därför är vi beroende att få i oss det via vår kost eller kosttillskott.

 
Kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn

Finns i lager
179 kr
{{ price }}
 • Beskrivning

  Produktinformation/Användning

  Vitamin D bildas i huden genom solljus. I dem nordliga breddgraderna är det svårt att få tillräckligt med solljusexponering under vinterhalvåret. Därför kan det vara fördelaktigt att tillförse D vitamin genom kosten eller kosttillskott. Brist kan leda till benskörhet. Vitamin D verkar i en rad olika fysiologiska processer i kroppen, det hjälper till att bibehålla normal benstomme och muskelfunktion. Vitaminet hjälper även till att bibehålla immunsystemets normala funktioner och i kroppens celldelningsprocesser.

   

  Funktion:

  - Immunsystem: Bidrar till immunsystemets normala funktion.
  - Skelett: Hjälper till med upptaget av kalcium och fosfor och bibehålla normala kalciumnivåer i blodet vilket är essentiellt för skelettet.
  - Muskler: Hjälper kroppen att bibehålla en normal muskelfunktion.
  - Celler: Vitamin D har en roll i celldelningsprocessen.

   

  Orsaker till D vitaminbrist:

  - Brist på solljus
  - Genetiska faktorer

   

  Dosering
  1 kapsel/dag tillsammans med mat.

  Rekommenderad dos bör ej överskridas. Vid behov kan kapseln dras isär och innehållet strös i mat eller dryck.

    
  Näringsinnehåll     1 kapsel     % av DRI

  D-vitamin*                50µg            1000

  Vitamin K2                85μg              113

  % av DRI (dagligt referensintag).

   


  Ingredienser:

  Stabiliseringsmedel (Dikalciumfosfat E341), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa E460), klumpförebyggande medel (stearinsyra E570, magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror E470B), vitamin K2 (MK-7), vitamin D3 (kolekalciferol), disintegrationsmedel (natriumstärkelseglykolat).

 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension: